ALÇI KALIPLAMA TAMAM

14 Kasım 2009 Cumartesi




Deneysel 6genAyna Projesi'nde çok önemli bir evreye geçmek üzereyim.Yani 4. evre olan aşındırma safhası. Yukarıdaki fotoğraflar, kalıptan henüz yeni çıkmış ve kaba temizliği yapılmış halidir. Sonraki paylaştığım fotoğraflarda temiz halini görebilirsiniz. Lütfen biraz sabır...:)

3.Evre: CAM PARÇALARINI YAPIŞTIRMAK

12 Kasım 2009 Perşembe
Uzun bir aradan sonra Merhaba...

Az önce kılavuz bir cam (5 mm.) ile 7 parçayı birbirine yapıştırdım. Yapıştırıcı olarak Bally kullandım. Aslında bu hiç iyi bir fikir değil. Çünkü camı çok iyi yapıştırıyor! Isıtsanızda, dondursanızda birbirinde ayrılmıyor. Şimdi fikrimi değiştirmek için 1-2 saat vaktim var. Ondan sonra geri dönüş yok. Zannedersem büyük bir kumar oynadım...:)

Yaklaşık 3 aydır ince eleyip çift dokuyordum. Ama artık bir basamak ileriye geçmek istiyorum. Hadi camı istediğim gibi aşındırdım ve Ronchi testi 10 numara diyelim. Eğer camları birbirinden zarar vermeden ayıramazsam bu sefer kötü çuvallamış olacağım!

Aklıma tek gelen tiner içinde 1 gün bekletmek. Çünkü yapıştırıcıyı bütün bir yüzeye değil de 6 çubuktan oluşan bir yıldız şeklinde sürdüm. Bazıları birleşir gibi oldu ama Bally değmeyen yerler var. Sanırım Tiner buradan sızacak ve Bally'nin dağılmasını sağlayacak. İşin riskli kısmı bunu denememiş olmam. Artık sıkıldım ve biraz da risk almak istiyorum. Aslında başka alternatifim de kalmadı; hem sağlam yapıştıracak hem de istediğim zaman ayırabileceğim...

Dip Not: Fotoğrafları daha sonra ekleyeceğim...